Big Bang – 3 levels vertical extension – Brussels

Year:
2015

Building:
this four storey building dates from the beginning of the XX century

Scope:
the project aims to renovate the whole building by converting the upper floor into a living space and adding 2 new levels. This can be done by extended the building upwards and the resulting space freed up internally can be redistributed to create a mixed-use project with space for a shop or business on the ground floor and 4 levels of residential units with terrace on the rooftop. This is possible thanks to the presence of higher neighbors

Project:
the lower part of the building remains the same and the new extensions are built in CLT (cross laminated timber) wood and coated with a mix of wood and metal

Status of the project:
in pre-project phase

Drawings and visualization ©Valentina Carrara Architects

 

©2020 All rights reserved to Sid Studio Architects sc • Web design: MOOD-D